Wij zijn een architectenbureau gelegen aan het prachtige Lago Maggiore. Het is onze missie u te helpen uw droomhuis te realiseren in het betoverende merengebied van Noord-Italië.

Stelt u zich voor: uw huis ligt straks direct aan het meer of ergens in die omgeving met uitzicht op het meer en met de wit besneeuwde Alpen op de achtergrond. Wij weten hoe moeilijk het kan zijn voor een buitenlander om een huis in Italië te laten bouwen of verbouwen en hoeveel stress dit kan veroorzaken, vanwege de taalbarrière, culturele verschillen, andere administratieve processen en geldende regels. Wij helpen u op al deze fronten, totdat het project naar uw wens is voltooid.

Kiest u een villa in liberty-stijl, die naar moderne of klassieke wensen gerenoveerd moet worden, of wilt u juist een ultramodern huis, een chalet op het platteland of een klein, maar goed uitgedacht en onderhouden appartement? Wij kunnen het allemaal voor u ontwerpen. Mocht uw huis gerenoveerd moeten worden, dan zorgen wij ervoor dat de stijl en alle details behouden blijven die het uniek maken. Tevens schatten wij de te voorziene kosten van de renovatie of nieuwbouw in. Wij leveren dusdanig werk af dat u zich ook echt thuis zal voelen in uw nieuwe huis.

Mocht u zelf al een stuk land gevonden of gekocht hebben, dan ontwerpen wij uw huis vanaf de eerste steen, zowel het interieur als exterieur. Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen van nieuwbouw. Bovendien verzorgen wij geheel naar wens het design van uw interieur en uw tuin. We begeleiden de gehele uitvoering van de werkzaamheden nauwkeurig.

Wij bieden u een volledig servicepakket aan

Graag staan wij u ter zijde bij bezichtiging van een koophuis of bouwgrond. Want als u nog geen bouwgrond heeft gevonden die aan uw eisen voldoet, dan hebben wij een netwerk van contacten ter beschikking die u stukken bouwgrond kunnen aanbieden. Daarbij geven wij advies over de waarde en mogelijkheden voor verbetering van een huis of stuk grond als ook eventuele kosten van werkzaamheden. Wij zullen nauw met u samenwerken tijdens het project en ons team zal voortdurend in afstemming zijn met de Italiaanse vaklieden om erop toe te zien dat hun werk op orde is en aan uw wensen voldoet.

Kortom

Elk aspect van ons werk is erop gericht dat uw wensen voor uw huis worden gerealiseerd vanaf de eerste steen tot aan de laatste details. Om u hiervan te verzekeren, houden we u op de hoogte van elke vordering, natuurlijk in uw eigen taal. Wij geloven in een open communicatie en wij weten dat dit het werk overzichtelijk maakt voor ieder van ons. Mocht een probleem zich voordoen, dan kunt u ervan uitgaan dat wij een oplossing zullen vinden.

Ons doel is om u alle zorgen uit handen te nemen bij het realiseren van uw huis. Wij streven daarbij naar topkwaliteit.

Wij staan te allen tijde klaar om uw vragen te beantwoorden. Mocht er nog iets onduidelijk zijn, neem gerust contact met ons op.

Waar

Onze studio van het LakeViewProject bevindt zich in Angera dat gelegen is aan het magnifieke Lago Maggiore. Het Lago Maggiore is een van de grootste meren van Italië met een lengte van bijna 70 kilometer vanaf Arona tot aan Locarno (Zwitserland). Het meer staat bekend om zijn prachtige flora en fauna en de vele bezienswaardigheden, zoals de Borromeo eilanden en het kasteel van Angera. Verder maakt het milde klimaat met milde winters en geen extreem hete zomers de omgeving bijzonder aantrekkelijk voor een tweede huis. Dit zijn slechts enkele redenen waarom vele Italianen en investeerders van buiten Italië in dit gebied een eigen woning bezitten.

Langs het meer zijn vele villa’s te bewonderen met vaak immens grote, mooie tuinen die een gestructureerde schoonheid vormen tussen de verfrissende natuurwonderen in de omgeving. Het meer biedt een adembenemend uitzicht op de Alpen waartussen de roze kleuring van de Monte Rosa in het bijzonder afsteekt. De ligging is ook ideaal voor wintersporters en liefhebbers van de bergen, vanwege de vele zeer goede skigebieden op twee uur afstand rijden met spectaculaire uitzichtpunten. Het Lago Maggiore is goed bereikbaar met het vliegtuig, want het Vliegveld Milaan Malpensa ligt zeer gunstig op slechts 20 minuten rijden en het biedt aantrekkelijke prijzen voor vluchten van en naar Nederland. Verder ligt de luchthaven van Bergamo iets verder, maar heeft deze ook gunstige lijnvluchten van en naar Nederland.

Onze studio is gespecialiseerd in de Italiaanse kant van het meer en wij opereren voornamelijk in plaatsen als Verbania, Stresa, Arona, Sesto Calende, Angera, Ispra, Monvalle, Laveno, Luino en eigenlijk alle kleine dorpjes die aan de Piemontese of Lombardijnse kust liggen. Ook hebben wij een vast netwerk in Varese, rondom het Lago di Monate, rond het Lago d’ Orta en in de omstreken van het Lago di Como.

Het zal u niet verbazen dat vele VIP’s hebben gekozen voor hun vakantiehuis in deze prachtige regio.

LakeViewProject

Via Canneto 9, 21021 Angera (VA) Italy

mpc@mpcstudio.it

LakeViewProject

Via Canneto 9, 21021 Angera (VA) Italy

mpc@mpcstudio.it

  facebook long copy copy  instagram long copy copy

------------------

IT Matteo Ceretti | Architect
phone icon +39 3398107974

RU mpc@mpcstudio.it